داکت اسپلیت
داکت اسپلیت یک دستگاه رایج تهویه مطبوع با قابلیت سرمایش و گرمایش است که امروزه اغلب برای ساختمان های مسکونی و اداری یا تجاری کاربرد دارد. برندهای معتبر خارجی داکت اسپلیت نظیر LG و DAIKIN تا چند سال پیش به شدت پر طرفدار بودند اما به دلیل مشکلات خدمات پس از فروش، امروزه داکت اسپلیت های ایرانی از استقبال بیشتری برخوردار هستند. دستگاه داکت اسپلیت از دو یونیت جداگانه تشکیل شده است:
- یونیت خارجی (کندانسینگ یونیت شامل کمپرسور و کندانسور) که در محیط آزاد خارج از ساختمان نصب می شود.
- یونیت داخلی (هوارسان) که داخل ساختمان و در فضای سقف کاذب تعبیه می گردد.
تهویه نگار در ادامه این مقاله به طور کامل اساس کار سیستم داکت اسپلیت را شرح می دهد.
پیشنهاد مطالعه : بررسی و طرز کار کولر گازی (اسپلیت)
نحوه عملکرد داکت اسپلیت
داکت اسپلیت نیز از سیکل تبرید تراکمی بهره می گیرد. مایع مبرد حاصل از چگالش در یونیت خارجی بوسیله خط لوله مسی راهی یونیت داخلی شده و پس از عبور از شیر انبساط وارد کویل سرمایش DX می شود. از سوی دیگر، جریان هوای تازه ورودی به یونیت داخلی پس از فیلتر شدن از روی کویل عبور کرده و بعد از کاهش دما از طریق مسیر کانال کشی شده، در اتاق ها و یا فضاهای دیگر توزیع می گردد.
این در حالی است که جهت تأمین هوای گرم مورد نیاز توسط داکت اسپلیت، دو شیوه تعریف شده وجود دارد:
- استفاده از کویل آب گرم: با پیش بینی یک کویل گرمایشی در پشت یونیت داخلی و با عبور آب گرم دیگ از آن، می توان جریان هوای گرم لازم را جهت گرمایش ساختمان تأمین کرد و این در شرایطی است که تنها فن های یونیت داخلی روشن بوده و یونیت خارجی شامل کمپرسور و فن های کندانسور، کاملاً خاموش می باشد.
- معکوس کردن سیکل برودتی: می توان با معکوس نمودن جهت گردش جریان مبرد در سیکل کاری داکت اسپلیت همانند هیت پمپ (مشابه شیوه گرمایش در کولر گازی) جریان بخار داغ خروجی از کمپرسور را به جای عبور از کندانسور، وارد اواپراتور (کویل DX یونیت داخلی) کرده تا منجر به افزایش دمای هوای عبوری از روی کویل شود.
پیشنهاد مطالعه : سیستم VRF
انواع داکت اسپلیت
داکت اسپلیت بر مبنای نحوه کنترل ظرفیت کمپرسور (کنترل دور) به دو دسته تقسیم می شود:
- معمولی (دور ثابت)
- اینورتردار (دور متغیر)
مزیت داکت اسپلیت اینورتر دار نسبت به نوع معمولی آن در کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر کمپرسور می باشد.
در نوع معمولی، کمپرسور بعد از رسیدن دمای اتاق به نقطه تعریف شده (Set Point) توسط ترموستات اتاقی، خاموش و مجدداً با گرم شدن هوای اتاق، روشن می گردد.
در صورتی که در نوع اینورتردار، کمپرسور خاموش نمی شود، بلکه دور آن تا مادامی که دمای اتاق بالا نرفته، به حداقل می رسد. به همین دلیل تعداد دفعات خاموش و روشن شدن کمپرسور به مراتب کمتر شده که علاوه بر کاهش مصرف برق، منجر به افزایش طول عمر کمپرسور و کاهش صدای کارکرد یونیت خارجی نیز می شود. به همین علت داکت اسپلیت های اینورتردار با قیمت بالاتری در بازار به فروش می رسند.
پیشنهاد مطالعه : فن کویل
داکت اسپلیت اینورتردار
امروزه به دلایل مختلفی توصیه می شود که در صورت انتخاب داکت اسپلیت، به عنوان سیستم تهویه مطبوع، از نوع اینورتردارِ آن استفاده شود. در قسمت قبلی به برخی از این دلایل اشاره کردیم. ولیکن، اینک قصد داریم، این دلایل را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم:
1- دمای ثابت اتاق:
روشن و خاموش کردن مکرر کمپرسور در داکت اسپلیت های معمولی می تواند، منجر به نوسانات دمایی ناراحت کننده شود، در حالی که کمپرسورهای اینورتردار می توانند خود تنظیم شده و دمای اتاق را ثابت نگه دارند، حتی زمانی که دمای محیط بیرون تا 50 درجه فارنهایت افزایش می یابد.
2- مصرف انرژی فقط به اندازۀ مورد نیاز
سیستم های اینورتردارِ تعدیل کننده، تنها مقدار هوای گرم یا خنک مورد نیاز برای رسیدن به دمای مورد نظر را ارائه میکنند – نه بیشتر، نه کمتر. با نسبت راندمان انرژیِ فصلیِ 18 و ضریب عملکرد فصلیِ گرمایشِ 5/9، سیستم داکت اسپلیت کانالیِ اینورتردار می تواند حداکثر سطح راحتی را با حداقل هزینه برای شما فراهم کند.
3- سطح صدای پایین تر
سیستم داکت اسپلیت کانالیِ اینورتردار، صدای کارکرد پایین دارد؛ چراکه از یک طرف کمپرسور مدام خاموش و روشن نشده و در نتیجه عملاً تولید صدای ناشی از استارت های مجدد بسیار کمتر اتفاق می افتد. از طرف دیگر، در شرایط کم بار، سرعت چرخش کمپرسور پایین آمده و به این ترتیب صدای کمتری در حین کار کرد کمپرسور شنیده می شود. هر چند کمپرسور در یونیت خارجیِ این سیستم نصب می شود، اما به هر ترتیب، با وجود تکنولوژی اینورتر، صدای بسیار کمتری در مکان های نزدیک به محل نصب این یونیت به گوش می رسد.
4- دستیابی سریع به دمای مورد نظر
سیستم های معمولی برای رسیدن به دمای مورد نظر صاحب خانه زمان زیادی نیاز دارند، در حالی که افزایش سرعت کمپرسور در سیستم های اینورتردار، امکان گرمایش و سرمایش سریع تر، روان تر و کارآمدتر را فراهم میکند.
5- کنترل هوشمند
این سیستم ها به همراه یک ترموستاتِ اتاقی مناسب می توانند، ترجیحات دماییِ شما را دریافت کرده و ظرفیت خروجی را مطابق با سطوح دمای ایده آل شما تنظیم کنند.
6- مصرف انرژی یکنواخت و ثابت
روشن و خاموش شدن مکرر کمپرسور در یونیت های معمولی باعث افزایش جریان برق هجومی شده که انرژی بیشتری مصرف می کند و این موضوع باعث فرسودگی مازاد در سیستم شما می گردد. سیستم اینورتردار به آرامی عملکرد را افزایش می دهد، از افزایش مصرف انرژی جلوگیری می کند و از چرخه عمر سیستم محافظت می کند. در واقع، اینورتر، نوعی سیستم راه انداز نرم نیز می باشد. شکل زیر نحوه تاثیر تکنولوژی اینورتر بر عملکرد داکت اسپلیت را نشان می دهد.
7- ذخیرۀ سالانۀ انرژی
صرفه جویی سالانه برای خنک کردن خانه شما، مبتنی بر کارایی یک سیستم منطبق است. صرفه جویی در انرژی ممکن است بسته به سبک زندگی شخصی، تنظیمات سیستم، تعمیر و نگهداری تجهیزات، آب و هوای محلی، ساخت و نصب واقعی تجهیزات و سیستم کانال کشی متفاوت باشد. اما، به هر ترتیب در نمودار زیر مشاهده خواهید کرد که راندمان انرژی بالای داکت اسپلیت های اینورتردار تا چه حد در کاهش مصرف انرژی و ذخیره سازیِ سالانۀ آن موثر هستند.
مزایا و معایب داکت اسپلیت
همواره انتخاب مناسب ترین سیستم HVAC مستلزم شناخت کامل نحوه عملکرد تمامی سیستم های موجود و ویژگی های آن ها نیز می باشد. لذا مزایا و معایب داکت اسپلیت را می توان در مقایسه با سایر سیستم های مشابه (کولر گازی / VRF / ترکیب مینی چیلر و فن کویل / ترکیب چیلر مرکزی و فن کویل) به ترتیب زیر بررسی و ارزیابی نمود:
مزایای داکت اسپلیت
- در شرایطی که در داکت اسپلیت برای حالت گرمایش از آب گرم دیگ استفاده نشده وسیکل برودتی به شیوه هیت پمپ معکوس گردد، برخلاف سیستم VRF و نیز ترکیب چیلر مرکزی و فن کویل، داکت اسپلیت سیستم سرمایش و گرمایش مستقلی را برای هریک از واحدهای ساختمان ایجاد می کند.
- گرمایش داکت اسپلیت (در صورت استفاده از کویل آب گرم) در مقایسه با کولر گازی و همچنین سیستم VRF کیفیت مناسب تری دارد و بواسطه مصرف گاز شهری به جای برق که در ایران انرژی گران تری به حساب می آید، هزینه های مصرف انرژی را کاهش داده است. بعلاوه در مقایسه با رادیاتور نیز راندمان گرمایش داکت اسپلیت به مراتب بیشتر است؛ چراکه گرمایش از طریق رادیاتور به صورت تدریجی و از نوع انتقال حرارت جابجایی طبیعی (Natural Convection) بوده، اما در داکت اسپلیت، انتقال حرارت به شکل جابجایی اجباری (Forced Convection) می باشد.
- به واسطه امکان استفاده از هوای تازه در داکت اسپلیت، شرایط برای تهویه و ایجاد فشار مثبت در داخل ساختمان فراهم خواهد بود.
معایب داکت اسپلیت
- در صورت استفاده از داکت اسپلیت، امکان کنترل مستقل دما در اتاق یا فضاهای مختلف وجود ندارد؛ چراکه تمامی فضاها ازهوای خروجی یک یونیت مشترک تغذیه می شوند. بنابراین نمی توان در هر اتاق یا فضایی به دمای متفاوتی دست یافت. در شرایطی که در سایر سیستم ها از جمله کولر گازی، VRF و فن کویل این امکان وجود دارد که هر فضایی را متناسب با کاربری و نیاز افراد ساکن در آن فضا کنترل نمود. البته این در حالی است که می توان به کمک سیستم VAV (استفاده از دمپرهای موتوردار) با تغییر حجم هوای ورودی به هر فضا، کنترل دمای جداگانه ای اعمال نمود. هرچند که به نظر می رسد در این صورت قیمت تمام شده سیستم چندان مقرون به صرفه نباشد.
- در مقایسه با سیستم VRF مصرف برق بیشتری دارد.
- در ساختمان هایی که متراژ قابل توجهی دارند، بکارگیری تنها یک یونیت داخلی جوابگوی نیاز ساختمان نخواهد بود و این در شرایطی است که با اضافه شدن یونیت دوم، بایستی یونیت خارجی دیگری نیز تعبیه شود. با توجه به اینکه حداکثر فاصله بین یونیت داخلی و خارجی (به دلیل جلوگیری از افت فشار زیاد جریان مبرد و کاهش راندمان دستگاه) باید رعایت شود، پیش بینی یک یونیت خارجی دیگر در فاصله ای مناسب، آن هم در فضای خارج از ساختمان که در اغلب موارد کافی نمی باشد، محدودیت هایی را برای اجرای چنین سیستمی در ساختمان های بزرگ به دنبال دارد. ضمن آنکه می تواند نمای بدی را برای ساختمان نیز ایجاد کند. در حالی که در سیستم های مرکزی از جمله ترکیب چیلر و فن کویل، چنین محدودیتی وجود ندارد. البته چنین ایرادی بیشتر در صورت بکارگیری اسپلیت ها مطرح می باشد. مگر اینکه تعداد واحدهای ساختمان و متراژ آن ها خیلی زیاد باشد.
نصب داکت اسپلیت
نصب یونیت خارجی
1- انتخاب مکان نصب یونیت خارجی: جهت انتخاب درست مکانی برای نصب یونیت خارجی، باید عوامل زیر را در نظر گرفت:
- از اتاق خوابتان به اندازۀ کافی فاصله داشته باشد.
- از اتاق خواب همسایه ها به اندازۀ کافی فاصله داشته باشد.
- دور از مناطق زندگی در فضای باز قرار گیرد.
- تا حد امکان نزدیک به تابلو برق خانه تان باشد.
5- در موقعیتی نصب شود که دور از بارش برف و باران و همچنین تابش مستقیم نور خورشید باشد.
6- جایی که امکان جابجایی هوا وجود داشته باشد. به عبارت دیگر مکانی که عاری از وجود موانعی در نزدیکی ورودی و خروجی هوا باشد.
7- جایی که صدای عملکرد یا لرزش یونیت خارجی را افزایش نمی دهد.
8- به درستی در مکانی نصب کنید که به اندازه کافی در برابر وزن یونیت خارجی مقاوم باشد.
9- جایی که لوله کشی بین یونیت های داخلی و خارجی در محدودۀ مجاز باشد.
10- در مناطقی که بارش برف زیاد است و دمای هوا سرد می باشد، از نصب یونیت خارجی در مناطقی که امکان نشستن برف وجود دارد، خودداری کنید. در صورت انتظار بارش سنگین برف، یک پایه و بادگیر مناسب می بایست در محل نصب یونیت حارجی تعبیه شود تا از انباشته شدن برف و مسدود شدن ورودی هوا محافظت کند.
11- هنگام نصب یونیت خارجی در مکانی که دائماً در معرض باد شدید است، توصیه می شود از بادگیر استفاده شود.
توجه داشته باشید که نصاب دستگاه ممکن است مکان دیگری را بر اساس طول لوله تا یونیت داخلی و سایر عوامل توصیه کند.
2- ابعاد یونیت خارجی: توجه به ابعاد یونیت خارجی در پیش بینی های اولیۀ نصب دستگاه، پیش از خرید از الزامات مهمی است که کمتر به آن توجه می شود. در کاتالوگ هر شرکت سازنده ای این ابعاد به شکل تصویری اراوه شده است که در زیر نمونه ای از آن را که برگرفته از کاتالوگ شرکت Carrier می باشد، را می توانید ملاحظه کنید.
3- فضای مورد نیاز جهت نصب یونیت خارجی: توجه به وجود فضای کافی در اطراف یونیت خارجی به دو علت اهمیت دارد:
– وجود فضای کافی تعمیر و سرویس
– وجود فضای کافی جهت عبور جریان هوای کافی
نصب یونیت داخلی
1- انتخاب مکان نصب یونیت داخلی: جهت انتخاب درست مکانی برای نصب یونیت داخلی، باید عوامل زیر را در نظر گرفت:
- جایی که دور از نور مستقیم خورشید باشد.
- جاهایی که جریان هوا مسدود نشده باشد.
- جایی که توزیعِ بهینۀ هوا بهینه شده باشد.
- جایی که آب حاصل از کندانس بتواند به درستی و ایمن تخلیه شود.
- یونیت داخلی را جایی نصب کنید که از لرزش آن جلوگیری کند و به اندازه کافی مستحکم باشد تا وزن محصول را نگه دارد.
- فاصله کافی در اطراف یونیت داخلی برای سرویس و نگهداری لحاظ کنید.
- جایی که بتوان فیلتر هوا را به راحتی جدا کرد و تمیز نمود.
- موقعیت هایی که لوله کشی بین یونیت های داخلی و خارجی در محدودۀ مجاز باشد.
- یونیت داخلی را در فاصله 1 متری یا بیشتر از تلویزیون یا رادیو نصب کنید تا از اعوجاج صفحه یا ایجاد نویز جلوگیری کنید.
- یونیت داخلی را تا حد امکان دور از لامپ های فلورسنت و رشته ای نصب کنید تا بتوان کنترل از راه دور را به خوبی کار کرد.
2- ابعاد یونیت داخلی و فضای مورد نیاز جهت نصب:
توجه به ابعاد یونیت داخلی و فضای کافی جهت نصب می بایست پیش از خرید و متناسب با شرایط حاکم بر پروژه دقیقاً بررسی شود. دستیابی به این اطلاعات براحتی از طریق کاتالوگ شرکت سازنده امکانپذیر است. در تصویر زیر نمونه ای از اطلاعات اشاره شده، برگرفته از کاتالوگ شرکت Carrier را می توانید مشاهده کنید.
3– نصب پیچ های آویز:
1- نقاطی را روی سقفی که می خواهید یونیت داخلی را زیر آن نصب کنید، علامت بزنید.
2- نقاط علامت گذاری شده را سوراخ کنید و سپس لنگرهای پیچ را وارد کنید. از تکیه گاه های سقفی موجود استفاده کنید یا یک تکیه گاه مناسب بسازید.
3- پیچ های آویز را (از پیچ های تعلیق W3/8 یا M10، 4 عدد استفاده کنید) بسته به نوع سقف نصب نمائید.
اطمینان حاصل کنید که سقف آنقدر محکم است که بتواند وزن دستگاه را به خوبی تحمل کند. قبل از آویزان کردن دستگاه، استحکام هر پیچ آویزِ متصل شده را آزمایش کنید. برای جلوگیری از لرزش ممکن است لازم باشد قاب سقف را تقویت کنید. برای جزئیات بیشتر با یک معمار یا نجار مشورت کنید.
4- آویزان کردن یونیت داخلی:
1- مهره های دوتایی را به هر پیچ آویز بپیچید و فضایی برای آویزان کردن یونیت داخلی ایجاد کنید.
2- یونیت داخلی را به پیچ های آویز بین دو مهره آویزان کنید.
3- مهره ها را برای آویزان کردن دستگاه پیچ کنید.
4- سطح یونیت را با استفاده از ابزار تراز برای هر چهار طرف تنظیم کنید.
5- نصب لولۀ درین:
1- پوشش پورت اتصال شلنگ درین را بردارید.
2- شیلنگ انعطاف پذیر (I.D.:Φ25) را در پورت شلنگ درین قرار دهید. آن را با گیره لوله، به نحوی ایمن به یونیت داخلی ثابت کنید.
3- شیلنگ انعطاف پذیر را به لولۀ آب PVC به نحوی ایمن با چسب PVC نصب کنید. شیلنگ درین را با مواد عایق بپیچید.
اتصال لولۀ درین برای یونیت بدون پمپ درین
– لولۀ درین افقی را با شیب یک به صد یا بیشتر نصب کنید و آن را با فضای آویز 1 تا 5/1 متر ثابت کنید.
– U-trap را در انتهای لولۀ درین نصب کنید تا از رسیدن بوی بد به یونیت داخلی جلوگیری کنید.
– لولۀ درین را به سمت بالا نصب نکنید. ممکن است باعث برگشت جریان آب به دستگاه شود.
اتصال لولۀ درین برای یونیت با پمپ درین
– لولۀ درین باید در فاصلۀ 200 میلی متری از شیلنگ انعطاف پذیر نصب شود و سپس لولۀ درین افقی را با شیب یک به صد یا بیشتر نصب کنید و آن را با فضای آویز 1 تا 5/1 متر ثابت کنید.
– شیلنگ انعطاف پذیر نباید به سمت بالا نصب شود. ممکن است باعث برگشت جریان آب به واحد داخلی شود.
5- نصب کانال:
هشدارهایی در هنگام نصب کانال به یونیت داخلی وجود دارند که عبارتند از:
– از میله های آویز برای نصب کانال اتصال به جای بارگیری مستقیم آن بر روی یونیت داخلی استفاده کنید.
– برای جلوگیری از لرزش از بوم غیر قابل اشتعال استفاده کنید.
– حداکثر طول مجاز برای کانال خروجی یونیتی با بیش از 12000 Btu/h ظرفیت خنک کاری، کمتر از 1 متر است.
– اگر مقاومت خارجی خیلی زیاد باشد (مثلاً به دلیل گسترش طولانی کانال)، حجم جریان هوا ممکن است در هر خروجی هوا خیلی کم شود. برای افزایش سرعت فن به منظور افزایش فشار استاتیک مربوط به مقاومت خارجی، با مهندس واجد شرایط مشورت کنید.
اتصال کانال خروجی:
1- کانال و فلنج سمت ورودی/خروجی را وصل کنید.
2- فلنج را با پیچ به یونیت اصلی وصل کنید.
3- محل اتصال فلنج و کانال را با نوار آلومینیومی یا چیزی مشابه بپیچید تا از خروج هوا جلوگیری کنید.
توجه داشته باشید که:
– ورودی هوا و خروجی هوا باید به اندازه کافی از هم فاصله داشته باشند تا از عملکرد دستگاه اطمینان حاصل شود.
– در صورت اتصال یک کانال به سمت ورودی، حتماً یک فیلتر هوا نیز وصل کنید.
– حتما کانال خروجی را عایق بندی کنید تا از ایجاد کندانس جلوگیری شود.
– برای انتخاب کانال مناسب به منحنی عملکرد فن که توسط سازنده ارائه می شود مراجعه کنید.
لوله کشی مبرد در داکت اسپلیت
هشدارهایی در هنگام لوله کشی مبرد بین یونیت داخلی و یونیت خارجی وجود دارند که عبارتند از:
– بررسی کنید که آیا اختلاف ارتفاع بین یونیت داخلی و یونیت خارجی و طول کل لوله کشی مبرد مطابق با نیاز سیستم است یا خیر.
– کار لوله کشی مبرد پس از نصب یونیت داخلی و یونیت خارجی انجام می شود، ابتدا لوله را در سمت یونیت داخلی و سپس در سمت یونیت خارجی وصل کنید.
– همیشه انتهای لوله را با قرار دادن درپوش یا روکش با نوار در حین نصب مهر و موم نگه دارید و تا زمانی که برای اتصال لوله کشی آماده نشده اید آنها را جدا نکنید.
– مطمئن شوید که تمام خط لوله کشی تا انتهای اتصال لوله کشیِ داخل یونیت عایق شود. هر لوله ای که در معرض تماس قرار دارد، ممکن است باعث کندانس یا سوختگی شود.
سیم کشی داکت اسپلیت
هشدارهایی در هنگام سیم کشی دستگاه وجود دارند که عبارتند از:
– تمام اتصالات برق باید توسط نصابان واجد شرایط انجام شود و تمام سیم کشی ها باید مطابق نمودار سیم کشی وصل شوند.
– اتصال زمین را قبل از هر گونه اتصال الکتریکی دیگر انجام دهید.
– تمام منابع برق باید قبل از سیم کشی خاموش شوند و تا زمانی که مطمئن نشده اید که تمام سیم کشی ها از نظر ایمنی بررسی شده اند، برق را وصل نکنید.
– یک کلید اصلی و قطع کننده مدار یا فیوز باید نصب شود، ظرفیت باید بیش از 5/1 برابر حداکثر جریان در مدار باشد.
– یک مدار انشعاب جداگانه و یک سوکت تکی که فقط برای این دستگاه استفاده می شود باید در دسترس باشد.
– سطح مقطع سیم بسته به جریان نامی و کد سیم کشی برق ملی، ایالتی و محلی است. برای نیازهای خاص از کدهای ساختمان محلی و کد ملی برق استفاده کنید.
– اگر سیم برق آسیب دیده است، برای جلوگیری از خطر باید توسط سازنده، نمایندگی خدمات آن یا افراد واجد شرایط مشابه تعویض شود.
– دستگاه باید با استفاده از یک کلید یا کلید با فاصله تماس حداقل 3 میلی متر در تمام قطب ها به منبع تغذیه اصلی متصل شود. نصب یک دستگاه جریان رسوبی (RCD) با جریان عملیاتی نامی بیش از 30 میلی آمپر توصیه می شود.
فروش تخصصی و استعلام قیمت داکت اسپلیت
گروه صنعتی تهویه نگار، متخصص در طراحی و عرضه مناسب ترین سیستم های برودتی و تهویه مطبوع، مطابق با نیاز واقعی مشتری و امکانات مالی کارفرمایان محترم، آماده ارائه انواع داکت اسپلیت (معمولی و اینورتردار) در ظرفیت های مختلف می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نیز دریافت مشخصات فنی کامل و استعلام قیمت، با گروه صنعتی تهویه نگار تماس حاصل فرمائید. شایان ذکر است؛ فروش تمامی محصولات این مجموعه در سراسر کشور امکان پذیر خواهد بود.
کارشناس فروش (عمادی) 09904494274
سوالات متداول درباره داکت اسپلیت
داکت اسپیلت (اسپلیت کانالی) چیست؟
یک دستگاه تهویه مطبوع با قابلیت سرمایش و گرمایش است که اغلب در پروژه های مسکونی و اداری کاربرد دارد
نحوه انتخاب داکت اسپیلت چیست؟
بستگی به متراژ واحد مورد نظر و شهر محل نصب دستگاه دارد و طبق آن ظرفیت برودتی این سیستم مشخص می شود
مزایای داکت اسپیلت چیست؟
سادگی در استفاده و نصب آن جزو مزیت های این سیستم است. قیمت پایین تر نسبت به چیلر، فن کویل، موتورخانه و…
از داکت اسپیلت ها چه زمانی استفاده می شود؟
زمانی که نیاز به چندین اسپلیت باشد برای سرمایش و گرمایش یک واحد مسکونی یا اداری، بهتر است از داکت اسپلیت استفاده کنیم تا فضای کمتری اشغال شود و هزینه خرید دستگاه نیز کاهش پیدا کند.
داکت اسپلیت بهتره یا کولر گازی؟
دستگاه های تهویه مطبوع با توجه به شرایط و کاربری هر پروژه مشخص می شوند و برتری خاصی بین سیستم ها به طور مطلق وجود ندارد.
چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟ چرا داکت اسپلیت آب میده؟
برای تعمیرات داکت اسپلیت حتما متخصص آن را مطلع کنید. عدم خنک کاری داکت اسپلیت و یا آب دادن آن دلایل متفاوتی دارد که باید توسط تکنسین آموزش دیده بررسی شود.
چگونه صدای داکت اسپلیت را کم کنیم؟
به دلیل استفاده از یک یونیت داخلی در داکت اسپلیت، استفاده از فن پرفشار اجتناب ناپذیر است و صدای زیاد یکی از معایب داکت اسپلیت است. اما عایق کاری اصولی داکت و اطراف یونیت داخلی تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی صوتی دارد.
چگونه مصرف برق داکت اسپلیت را کم کنیم؟
استفاده از کویل آب گرم و اتصال آن به پکیج، سبب می شود برای گرمایش نیازی به روشن شدن کمپرسور نباشد. همچنین استفاده از داکت اسپلیت اینورتردار نیز تا حدودی سبب کاهش مصرف برق دستگاه خواهد شد.
حداکثر طول لوله کشی داکت اسپلیت چقدر است؟
بین 15 متر الی 40 متر متفاوت است. این فاصله در کاتالوگ راهنمای نصب تولید کنندگان دستگاه لحاظ می شود و توصیه ما رجوع به آن است
داکت اسپلیت چند ساعت باید روشن باشد؟
محدودیتی در تایم کاری وجود ندارد
داکت اسپلیت چه مارکی خوبه؟
برندهای خارجی دایکین و کریر، برندهای داخلی تهویه دماوند
ضمن تشکر از شما ،اگر مابخواهیم داک اسپلیت معمولی را به داک اسپلیت اینورتر دار عوض کنیم ،چقدر هزینه خواهد داشت؟
با سلام آقای عرفاتی. در واقع هزینه این کار مقرون به صرفه نیست چراکه علاوه بر تعویض کمپرسور که باید مجهز به سیستم اینورتر باشد، شما باید مدارهای کنترلی سیسم داکت اسپلیت را نیز تغییر دهید. برای اطلاعات بیشتر و بررسی دقیق تر موضوع، می توانید از طریق شبکه های اجتماعی ما جزئیات پروژه را برای کارشناسان ما ارسال کنید
خیلی توضیحاتتون خوب و کامل بود من تو ساختمون قبلیم با اصرار یکی از شرکا اینورتر گذاشتم از یه شرکت جدید الان مالکا صداشون دراومده انگار کیت اینورتر بوده بخاطر همین مصرفش بالاتر از معمولی شده جوری که تا خسارت دادن هم پیش رفت…الان واسه این ده واحدی جدیدم با کلی گشتن و پرس و جو سه ماهه با یک شرکت جدید قرار داد بستم اومدن دستگاه رو نصب کردن واسه یه واحد البته هنوز دارم گچ و خاک میکنم آمپر سنج گذاشتم واقعا مصرفش پایینه صدا هم نداره امیدوارم این یکی دیگه ابرو چندین ساله من تو ساخت و ساز رو نبره
با سلام. ممنون آقای صیرفی زاده از انتقال تجربه شما
ببخشید شرکت ما سازنده انبوه ساختمانی است. برای یکی از پروژه های ساختمانی که رو به اتمام است حدود 300 دستگاه داکت اسپلیت لازم داریم. مشخصات ساختمان و متراژ واحدها هم تو واتس آپ ارسال کردیم. لطفا مدت زمان تولید و قیمت رو برای ما ارسال کنید. ممنون
درود جناب رسولی. اطلاعات پروژه شما دریافت شده و با توجه به حجم کاری خط تولید داکت اسپلیت، زمان مورد نیاز برای تولید و تحویل و همچنین قیمت داکت اسپلیت برای شما ارسال خواهد شد. ممنون از شکیبایی شما