قیمت خرید هواساز از 5000cfm تا 60000cfm در انواع سقفی و خانگی

دلایل بسیاری وجود دارند که باعث شده اند قیمت هواساز در یک ظرفیت هوادهی مشخص، تنوع زیادی در صنعت تهویه مطبوع داشته باشد. به همین علت در اینجا سعی داریم ضمن اشاره به عوامل تأثیرگزار در تعیین قیمت هواساز، لیستی از قیمت حدودیِ هواسازهای عمومی در ظرفیت های هوادهی مختلف را ارائه دهیم.

لیست قیمت هواسازهای سری عمومی

با توجه به توضیحات ارائه شده درقسمت های بعدی، کاملاً مشهود است که تنوعِ موجود در طراحی و ساخت هواساز، اعلام قیمت هواساز را به فرایندی کاملاً اختصاصی و متناسب با شرایط هر پروژه تبدیل کرده است. اما، با این وجود در ادامه سعی شده است بر مبنای شرایط ذیل، قیمت تقریبی هواسازهای سری عمومی ارائه شود.

– درصد هوای تازه: 20% 

– فیلتراسیون: پیش فیلتر فلزی + فیلتر کیسه ای

– کویل سرمایشی: دارد

– کویل گرمایشی: دارد

– نوع فن دمنده: پولی تسمه ای

ردیفظرفیت هوادهی (cfm)حدود قیمت (تومان)
15000180/000/000
210000320/000/000
315000440/000/000
420000520/000/000
525000640/000/000
630000720/000/000
735000900/000/000
8400001/170/000/000
9450001/190/000/000
10500001/250/000/000
11550001/320/000/000
12600001/400/000/000

پیشنهاد مطالعه:

هواساز چیست؟ بررسی جامع انواع هواساز

مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت هواساز

مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت هواساز
شرایط اقلیمی و محیطی پروژه
نوع هواساز ( هواساز سقفی، هواساز نرمال یا عمومی، هواساز بیمارستانی یا هایژنیک)
درصد هوای تازه
تابلو برق و سیستم کنترلی
آیتم های جانبی

شرایط اقلیمی و محیطی پروژه

شرایط آب و هوای محل نصب هواساز، تأثیر مستقیم در تعیین سایز و طراحی کویل های هواساز دارد. بخصوص در هواسازهایی که از هوای برگشت استفاده نمی شود و اصطلاحاً فول فرش (Full fresh) هستند. چنانکه هرچه دمای خشک و یا مرطوب محیط در فصل تابستان بالاتر باشد به همان تناسب سایز کویل سرمایشی بزرگتر شده و طبیعتاً هزینۀ برآورد آن بیشتر خواهد شد. بویژه آنکه قیمت جهانی مس در سال های اخیر همواره روند صعودی داشته است.

در مورد کویل گرمایشی، بعلت اختلاف دمای زیادِ موجود بین آب گرم ورودی و هوای خروجی از کویل (LMTD زیاد)، Full fresh بودن یا نبودن هواساز، غالباً تأثیر چندانی روی تعیین سایز و طراحی کویل گرمایشی نخواهد داشت.

از طرف دیگر بکارگیریِ هواساز در محیط هایی که آلودگی زیادی داشته و گرد و غبار و سایر ذرات معلق، فراوان وجود دارد، استفاده از بسترهای فیلتراسیون بیشتر در هواساز ضروری می شود که در قیمت دستگاه مؤثر خواهد بود. خصوصاً آنکه باعث افزایش طول دستگاه نیز می گردد.

نوع هواساز

با توجه به استفاده از هواساز در کاربردهای متفاوت، تنوع بسیاری در طراحی و ساخت این دستگاه وجود دارد. بهمین علت، قیمت هواساز کاملاً متأثر از کاربری دستگاه و الزاماتی است که شرایط پروژه ایجاب می کند.

بصورت کلی می توان هواسازها را در سه دستۀ جداگانه مورد بررسی قرار داد:

هواسازهای سقفی

نوعی از هواسازها با ظرفیت هوادهی نسبتاً پایین هستند که در سقف کاذب و داخل ساختمان نصب می شوند. در واقع این نوع هواسازها همان ساختار فن کویل های کانالی را دارند، با این تفاوت که قادرند هوادهی بیشتری (تا حدود 10000cfm) را با فشار بالاتری تأمین کنند. ضمن آنکه در ورودی هوای تازه و برگشتِ آنها از دمپر نیز استفاده می شود.

قیمت هواساز سقفی
هواساز سقفی

در ساختمان هایی که فضای کافی برای نصب هواساز در محیط بیرون وجود نداشته و یا نمی توان فضایی را در داخل ساختمان تحت عنوان اتاق هواساز به نصب این دستگاه اختصاص داد، هواساز سقفی به شرط عدم نیاز به ظرفیت هوادهی خیلی بالا، می تواند انتخاب خوبی برای پروژه باشد. البته، می بایست توجه داشت که به علت محدودیت فضای موجود در سقف کاذب، می بایست حتی المقدور ابعاد این نوع هواساز، کوچک طراحی شود؛ بنابراین معمولاً امکان بکارگیری آیتم های مختلف در چنین دستگاهی وجود نداشته و دستگاه اساساً از یک لایه پیش فیلتر فلزی، کویل مشترک سرمایش و گرمایش و فن دمنده تشکیل شده است.

با توجه به اینکه این نوع هواسازها بدنۀ تک جداره دارند و صرفاً آیتم های اصلی یک هواساز معمولی در ساخت آنها دیده می شود، ارزان ترین نوع هواساز بشمار می روند.                 

هواسازهای سری عمومی

هواسازهایی که استراکچری معمولی و بدنه ای از جنس گالوانیزه دارند و عمدتاً از اجزای اصلی، شامل یک یا نهایتاً دو بسترِ فیلتراسیون، کویل سرمایش و گرمایش جداگانه و فن دمنده تشکیل شده اند و غالباً در آنها برای تأمین هوای رفت (هوای خروجی از هواساز)، علاوه بر هوای تازه (هوای محیط بیرون) از هوای برگشت (هوای داخل ساختمان) نیز بمنظور کاهش مصرف انرژی استفاده می شود. مگر در مواقعی که هدف از بکارگیریِ هواساز صرفاً تأمین هوای تازه است. در واقع، این نوع هواسازها برای هر فضایی که نیاز به هوای خیلی تمیزی ندارند، استفاده می شوند. تالارهای پذیرایی، دانشگاه ها، سالن های ورزشی و مراکز خرید زنجیره ای، از نمونه کاربری هایی هستند که در آنها می توان از هواسازهای سری عمومی استفاده نمود.

قیمت هواساز معمولی
هواساز معمولی

این نوع هواسازها در مقایسه با هواسازهای سقفی بعلت وجود دو کویل حرارتی جداگانه (یکی جهت سرمایش و دیگری جهت گرمایش) و همچنین بعلت هزینۀ بیشتر عایق کاری و ورق کاری گرانتر هستند. ضمن آنکه در این هواسازها، امکان اضافه کردن بسترهای فیلتراسیون بیشتر، آیتم های جانبی و سیستم کنترلی نیز وجود دارد که در این صورت طبیعتاً اختلاف قیمت بسیار بیشتری با هواسازهای سقفی پیدا می کنند.

هواسازهای سری بهداشتی یا بیمارستانی (هایژنیک)

هواسازهایی با الزامات ویژه در طراحی و ساخت که می توانند هوای کاملاً استریل و تمیزی (عاری از گرد و غبار، ذرات معلق و مواد آلاینده) را برای فضاهایی مانند بیمارستان ها، آزمایشگاه های ابزار دقیق و اتاق های تمیز (Clean rooms) تأمین کنند. از جمله این الزمات، استفاده از پروفیل های ترمال بریک در تولید فریم دستگاه، ساخت جداره داخلی بدنه از ورق استیل و با گوشه های منحنی، استفاده از فن های بدون پولی و تسمه و استفاده از فیلترهای بیشتر و حساس تر می باشد.

پیشنهاد مطالعه:

هواساز هایژنیک چیست؟ بررسی فنی و کاربرد انواع هواساز بیمارستانی

قیمت هواساز هایژنیک یا بیمارستانی
هواساز هایژنیک یا بهداشتی

استفاده از ورق استیل در ساخت جدارۀ داخلی، بکارگیریِ پروفیل های مخصوص، وجود بسترهای فیلتراسیون بیشتر، Full fresh بودن دستگاه، بکارگیریِ فن های کوپل مستقیم که استفاده از اینورتر را نیز الزامی می کند و البته وجود آیتم های جانبی که در این نوع هواسازها بسیار مرسوم است، اختلاف قیمت قابل توجهی را بین هواسازهای سری عمومی و بهداشتی ایجاد کرده است.

تاثیر درصد هوای تازه بر قیمت هواساز

درصد هوای تازۀ مورد نیاز در هوادهی هواساز، در تعیین قیمت هواساز مؤثر است. چنانکه به ازای یک دمای طراحی مشخص، هر چقدر درصد هوای تازه افزایش یابد، میزان بار حرارتی کویل ها بیشتر شده و می تواند سایز کویل را تغییر دهد که طبیعتاً این چنین باعث افزایش قیمت دستگاه می گردد.

البته در بعضی از پروژه ها (خصوصاً در مناطق گرم و مرطوب) از مکانیزم بازیاب حرارت (Heat recovery) در هواسازهای Full fresh استفاده می شود تا به این ترتیب بتوان از انرژی هوای خروجی از ساختمان برای تغییر دمای هوای ورودی به کویل و در نتیجه کاهش مصرف انرژی استفاده نمود. اینگونه ممکن است سایز کویل هواساز تغییر چندانی نداشته باشد، اما در عوض آیتم جدیدی به هواساز اضافه شده که هزینۀ قابل توجهی را به دنبال دارد.

تابلو برق و سیستم کنترلی

جهت بهره وری حداکثری از هواساز و استفادۀ بهینه بر حسب نیاز، می توان به کمک لوازم کنترلی، سیستمی را تعریف نمود که امکان کنترل روی عملکرد هواساز را در شرایط مختلف فراهم سازد. به همان ترتیب که طراحی و ساخت هواساز تنوع بسیاری دارد، طرح های کنترلی متفاوتی را می توان بر مبنای الزامات حاکم بر پروژه تعریف کرد. باید توجه داشت که وجود تابلو برق و سیستم کنترلی در هواساز (خصوصاً با آیتم های کنترلی زیاد)، تأثیر قابل توجهی بر روی قیمت تمام شدۀ دستگاه خواهد داشت.

آیتم های جانبی و قیمت هواساز

بنا به شرایط خاصی که در برخی از پروژه ها وجود دارد، آیتم هایی جهت برآورده کردن نیازهای ویژۀ آن پروژه در طراحی و ساخت هواساز لحاظ می گردد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

– بازیاب حرارت (Heat recovery): همانطور که گفته شددر هواسازهایی که امکان اختلاط هوای برگشت با هوای تازه وجود ندارد (هواسازهای Full fresh)، به کمک سیستم بازیاب حرارت می توان از انرژی جریان هوای خروجیِ ساختمان جهت تغییر دمای هوای ورودی به کویل حرارتی استفاده نمود. البته بهینه سازی انرژی از طریق هیت ریکاوری(بازیابی حرارت) در چیلر از نوع چیلر هوا خنک نیز کاربرد دارد.

پیشنهاد مطالعه:

لیست قیمت چیلر

لیست قیمت مینی چیلر

– رطوبت زن: سیستمی جهت افزایش رطوبت جریان هوای ورودی به ساختمان شامل انواع تبخیری (Evaporative)، بخارساز (Vaporizer)، مه ­پاش (Spray Mist) و اولتراسونیک (Ultrasonic)

– رطوبت گیر: سیستمی جهت کاهش رطوبت جریان هوای ورودی به ساختمان شامل انواع چگالش حرارتی (Thermal condensation)، خشک کن (Desiccant) و پاشش آب سرد (Spray cold water). مطالعه بیشتر در مقاله کنترل رطوبت.

– فن برگشت: فن اختصاصی جهت انتقال جریان هوای ساختمان (Exhaust) به داخل هواساز (در مواقعی که طول مسیر و در نتیجه افت فشار مسیر برگشت زیاد است)

– چراغ UV یا UV-C: به عنوان یکی از لوازم جانبی استاندارد و الزامی در هواسازهای هایژنیک بحساب می آید که با انتشار نور ماوراء بنفش از شکل گیری کپک، قارچ، باکتری ها و ویروس ها در مسیر جریان هوا جلوگیری می کند.

به منظور اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و خرید محصولات، با کارشناسان شرکت مهندسی تهویه نگار تماس بگیرید.

کارشناس فروش 09102072884

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *