لیست قیمت خرید مینی چیلر از 2 الی 10 تن تبرید

دلایل بسیاری وجود دارند که باعث شده اند قیمت مینی چیلر در یک ظرفیت برودتی مشخص، تنوع زیادی در صنعت تهویه مطبوع داشته باشد و این موضوع به نوعی خرید مینی چیلر را دشوار کرده است. به همین علت در اینجا سعی داریم ضمن اشاره به عوامل تأثیرگزار در تعیین قیمت مینی چیلر، لیستی از قیمت حدودیِ انواع مینی چیلرها در ظرفیت های برودتی مختلف را ارائه دهیم. کلیۀ ظرفیت های برودتیِ اعلام شده در این لیست ها بر حسب تن تبرید واقعی و بر مبنای شرایط استاندارد AHRI برآورد شده اند. معیارهای شرایط استاندارد AHRI عبارتند از:

– دمای آب ورودی و خروجیِ اواپراتور: 12ºC / 7ºC 

– دمای خشک محیط: 35ºC 

– ارتفاع از سطح دریا: 0m 

– ضریب رسوب گذاری آبِ اواپراتور: 0.000018m2 k/W 

لیست قیمت مینی چیلرهای اسکرال (R407C)

ردیفظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRIحدود قیمت
(تن تبرید واقعی)(تومان)
1مینی چیلر 3 تن230/000/000
2مینی چیلر 4 تن225/000/000
3مینی چیلر 5 تن285/000/000
4مینی چیلر 6 تن320/000/000
5مینی چیلر 8 تن410/000/000
6مینی چیلر 10 تن515/000/000

لیست قیمت مینی چیلرهای اسکرال (R410A)

ردیفظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRIحدود قیمت
(تن تبرید واقعی)(تومان)
1مینی چیلر 3 تن250/000/000
2مینی چیلر 4 تن275/000/000
3مینی چیلر 5 تن305/000/000
4مینی چیلر 6 تن345/000/000
5مینی چیلر 8 تن440/000/000
6مینی چیلر 10 تن550/000/000

لیست قیمت مینی چیلرهای اسکرال (R134a)

ردیفظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRIحدود قیمت
(تن تبرید واقعی)(تومان)
1مینی چیلر 3 تن235/000/000
2مینی چیلر 4 تن280/000/000
3مینی چیلر 5 تن315/000/000
4مینی چیلر 6 تن380/000/000
5مینی چیلر 8 تن460/000/000
6مینی چیلر 10 تن575/000/000

مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت مینی چیلر

قیمت مینی چیلر
مینی چیلر

1- شرایط اقلیمی پروژه: شرایط آب و هوای محل نصب مینی چیلر، تأثیر مستقیم در دمای تقطیرِ کندانسور خواهد داشت. چنانکه که هرچه دمای خشک محیط بالاتر باشد به همان تناسب دمای تقطیر در کندانسور هواخنک بالاتر رفته و در نتیجه برای دستیابی به یک ظرفیت برودتی مشخص، به کمپرسور بزرگتری که طبیعتاً گران تر است، نیاز خواهیم داشت. استفاده از کمپرسور بزرگتر علاوه بر اینکه می تواند منجر به افزایش سایز کندانسور و اواپراتور شود، باعث تغییر در سایز لوله کشی ها و حتی ادوات تابلو برق نیز خواهد شد؛ بنابراین در مجموع، قیمت تمام شدۀ چیلر رشد قابل توجهی خواهد نمود.

2- نوع کاربری: مینی چیلرهای مورد استفاده در کاربری تهویه مطبوع، غالباً، فقط در فصل گرما استفاده شده و دمای آب در ورودی و خروجیِ این چیلرها، طبق استاندارد AHRI معادل 12ºC / 7ºC می باشد. این در حالی است که مینی چیلرهای صنعتی (مورد استفاده در process cooling)، معمولاً دائم کار بوده و ممکن است برای تولید آب سرد در دماهای متفاوتی بکار روند. اما، حتی اگر دمای ورودی و خروجیِ یک مینی چیلر صنعتی مانند شرایط تهویه مطبوع باشد، با این وجود به دلیل الزام در نظر گرفتن ملاحظاتِ مطرح در ساخت مینی چیلر صنعتی، قیمت تمام شدۀ آن ها در یک ظرفیت یکسان، بیشتر خواهد بود. در نتیجه، بمنظور برآورد قیمت مینی چیلر صنعتی، اساساً می بایست شرایط اختصاصی پروژۀ مورد نظر لحاظ گردد و عملاً نمی توان از لیست قیمت تعریف شده استفاده نمود.

3- دمای آب مورد نیاز: طبیعی است که در یک ظرفیت برودتیِ مشخص، هرچه به دمای آب پایین تری نیاز باشد، به دلیل کاهش دمای تبخیر در اواپراتور، نیاز به کمپرسور بزرگتری خواهد بود. بنابراین، همانطور که در بند یک نیز توضیح داده شد، استفاده از کمپرسور بزرگتر به دلیل افزایش احتمالی سایز کندانسور و اواپراتور و همچنین تغییرات سایز لوله کشی ها و ادوات تابلو برق، باعث افزایش قابل توجهی در قیمت تمام شدۀ دستگاه خواهد شد.

4- نوع مبرد: انتخاب مبرد متأثر از عوامل زیادی از جمله نوع کمپرسور، شرایط اقلیمی محل نصب مینی چیلر و نیز کاربری دستگاه می باشد.با توجه به تفاوت چگالیِ مبردها با یکدیگر، کمپرسور متناسب با هر مبرد جهت دستیابی به یک ظرفیت برودتیِ مشخص، متفاوت می باشد. بعنوان مثال، مبرد R134a در مقایسه با مبردهای رایج دیگر (R407C، R410A و R404A)چگالی کمتری دارد؛ بنابراین در صورت استفاده از مبرد R134a به کمپرسور بزرگتری نیاز خواهیم داشت که در این صورت افزایش قیمت نهایی دستگاه را بهمراه خواهد داشت. اساساً در در مینی چیلرها که غالباً از کمپرسورهای اسکرال با حجم جابجایی پایین استفاده می شود، استفاده از مبرد R134a مگر در مناطق گرمسیری مرسوم نمی باشد.

با وجود آنکه از میان مبردهای رایج موجود در بازار، R410A بیشترین چگالی را در فاز گازی دارد و طبیعتاً با وجود این مبرد، جهت تولید برودت مورد نیاز، حجم جابجایی کمتری (یعنی کمپرسور کوچکتری) لازم خواهیم داشت، قیمت مینی چیلرهایی که با این مبرد R410A برآورد می شوند، نسبتاً بالاست؛ چراکه اساساً کمپرسورهای مناسبِ مبرد R410A (به دلیل فشار کاری بسیار بالای این مبرد) کمپرسورهای گرانی هستند. خصوصاً در ایران که موجودی این کمپرسورها در بازار همچنان ضعیف است.

5- نوع کمپرسور: اساساً به دلیل محدود بودن بازۀ ظرفیت مینی چیلرها، برای انتخاب نوع کمپرسور عملاً تنوع چندانی وجود ندارد. کمپرسورهای روتاری و اسکرال، کمپرسورهایی هستند که برای ساخت مینی چیلرها کاربرد دارند که البته از میان این دو، همانطور که گفته شد کمپرسورهای اسکرال به مراتب بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. تغییر قیمت مینی چیلر بسته به نوع کمپرسور، آنجایی مشهود است که از کمپرسورهای روتاریِ نوع BLDC و یا از کمپرسورهای اسکرال اینورتردار استفاده شود.    

کمپرسورِ استفاده شده در ساخت یک چیلر تراکمی نقش تعیین کننده ای در برآورد قیمت آن دارد. هر چند که در بعضی از کاربری ها و ظرفیت های برودتی مشخص، انتخاب ما حتی بعضاً محدود به یک نوع کمپرسور می شود، اما در مواردی عملاً امکان انتخاب دو یا بیش از دو نوع کمپرسور وجود دارد. در کل می توان گفت ترتیب قیمت کمپرسورها از پایین به بالا به این شکل است: اسکرال، پیستونی، اسکرو و سانتریفیوژ. اما، همانطور که توضیح داده شد، تعداد مدار سیکل تبرید خود در تعیین قیمت نهایی دستگاه موثر است. چنانکه ممکن است یک چیلر چهار مداره با هشت کمپرسور اسکرال از یک چیلر دو مداره با دو کمپرسور اسکرو (با ظرفیت مشابه) گرانتر باشد.

6- برند: در ساخت یک دستگاه چیلر از قطعات و تجهیزات متنوع و متفاوتی استفاده می شود. انتخاب برند برای تأمین هریک از آنها می تواند در محاسبۀ هزینۀ تمام شده کاملاً مؤثر باشد. چنانکه اختلاف قیمت میان برندهای مختلف، خصوصاً در اقلامی مثل کمپرسور، فن های کندانسور و قطعات برق قدرت، نقش تعیین کننده ای در برآورد قیمت دستگاه دارد. بهمین علت در بسیاری از مناقصه های برگزار شده، برند چنین اقلامی مشخصاً در اسناد فنی کارفرما قید می شود.                  

7- مشخصه های فنی: اساساً مینی چیلرهای موجود در بازار را می توان به دو دسته تقسیم کرد. دستۀ اول مینی چیلرهایی که اصطلاحاً کیفیت و اساس ساخت آنها بازاری بوده و در واقع رقابتی تولید می شوند. دستۀ دوم مینی چیلرهایی هستند که مشخصه های فنی آنها کاملاً مشابه چیلرها بوده با این تفاوت که فقط در مقیاس کوچکتری تولید می شوند. طبیعتاً این دسته از مینی چیلرها به علت کیفیت ساخت بالاتر قیمت بیشتری دارند.

8- نوسانات قیمت ارز و فلزات: از آنجا که تقریباً تمامی ادوات و تجهیزات بکار رفته در ساخت چیلرها، وارداتی هستند، قیمت تمام شدۀ چیلر کاملاً متأثر از نوسانات قیمت ارز می باشد. بعلاوه قیمت فلزاتی مانند مس و آهن نیز که نقش پر رنگی در ساخت یک چیلر دارند، همچون نرخ ارز، روزانه در حال نوسان است.

پیشنهاد بررسی قیمت سایر محصولات:

قیمت هواساز

قیمت چیلر

پیشنهاد مطالعه:

بررسی و شناخت جامع انواع چیلر

بررسی فنی و کاربرد انواع چیلر تراکمی

چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی) خنک چگونه کار می کند و چه کاربردهایی دارد؟

چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) چه نقشی در تهویه مطبوع و برودت دارد؟

به این مقاله امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *