چیلر خانگی چیست؟

چیلر خانگی دستگاه چیلری است که در سرمایش ساختمان های مسکونی کاربرد دارد. چیلر خانگی از لحاظ ساختار مشابه چیلر تراکمی است و از همان اجزای سیکل تبرید تراکمی، یعنی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل شده است.

در این مقاله قصد داریم به سوالات شما در مورد چیلر خانگی پاسخ دهیم. چیلر خانگی چیست و آیا برای منزل مسکونی ما مناسب است؟ بهترین چیلر خانگی برای واحد ما کدام است؟ دستگاه چیلر خانگی چقدر مصرف برق دارد و آیا سیستم چیلر خانگی قادر به تامین گرمایش است؟ هزینه تعمیرات و سرویس آن چقدر است؟ مزایا و معایب این سیستم چیست؟ هزینه خرید و قیمت آن ها چه میزان می باشد؟

این ها نمونه سوالاتی است که اغلب مشتریان در زمان خرید چیلر برای محل سکونت خود دارند و در این مطلب کارشناسان شرکت مهندسی تهویه نگار به طور کامل و جامع به آن ها پاسخ می دهند. در انتهای این مقاله شما به طور کامل با اجزا و نحوه عملکرد و قیمت چیلر خانگی آشنا خواهید شد.

واقعیت این است که در صنعت تهویه مطبوع به چیلرهای با ابعاد کوچک که معمولا ظرفیت برودتی آن ها کمتر از 20 یا 10 تن تبرید باشد، مینی چیلر گفته می شود. ممکن است این مینی چیلر در پروژه های مسکونی، اداری، تجاری و یا حتی کارخانه های صنعتی بنا بر نیاز کارفرما مورد استفاده قرار بگیرد. کاربرد اصلی این چیلرهای کوچک به دلیل اشغال فضای کم، منازل و مجتمع های مسکونی است و به همین دلیل چنین دستگاهی به چیلر خانگی یا چیلر آپارتمانی معروف شده است.

پیشنهاد مطالعه:

بررسی فنی، نحوه عملکرد و کاربرد مینی چیلر

شناخت، بررسی فنی، کاربرد و نحوه عملکرد انواع چیلر

سیستم چیلر خانگی چطور کار می کند؟

گفتیم که این دستگاه همان مینی چیلر است و این چیلرهای کوچک عمدتا از نوع چیلر تراکمی هوا خنک یا هوایی هستند. برای فهم این موضوع بهتر است ابتدا سیکل تبرید تراکمی مجهز به کندانسور هوایی را بررسی نماییم. اگر بخواهیم به زبان ساده موضوع را باز کنیم، باید به مشتریان عزیز اینگونه بیان کنیم که چیلر خانگی یک دستگاه تولید کننده آب سرد است که به وسیله پمپ، این جریانِ آبِ سرد را به فن کویل های نصب شده در داخل واحد ارسال می کند و کویل(یا همان لوله های مسی) داخل آن به واسطه این جریان آبِ سرد، خنک می شوند.

اگر در چنین وضعیتی بتوانیم به وسیله یک فن، هوای درون اتاق های ساختمان را از روی آن عبور دهیم، می توانیم دمای محیط داخل را کاهش دهیم. برای درک و شناخت انواع فن کویل هم می توانید به مقاله فن کویل مراجعه کنید.

سیستم چیلر خانگی
دستگاه چیلر خانگی

فن کویل های نصب شده در ساختمان های مسکونی عمدتا چهار نوع هستند:

  • فن کویل سقفی توکار
  • فن کویل سقفی کاستی
  • فن کویل زمینی
  • فن کویل دیواری

طبق تصویر فوق، مشاهده می کنید که خود دستگاه چیلر خانگی در خارج از ساختمان و فضاهایی مانند پشت بام، حیاط، تراس یا بالکن نصب می شود. به وسیله پایپینگ یا همان لوله کشی، چیلر خانگی به ترمینال یونیت های داخل ساختمان یا همان فن کویل ها نصب می شوند. ماده موجود در سیکل سیستم چیلر خانگی، مبرد است که با نام ماده سرمازا هم شناخته می شود.

در حقیقت این همان ماده ای است که در سیکل کولر خودرو یا یخچال ها استفاده می شود که البته انواع مختلفی دارند و بنا بر تشخیص طراح و تولید کننده سیستم برودتی انتخاب می شود. این ماده در میان عامه مردم به ” گاز کولر ” شناخته می شود که از لحاظ مهندسی اشتباه است. چون این ماده سرمازا گاز نیست و قابلیت این را دارد که به طور پیوسته در داخل مدار چیلر از حالت مایع به گاز و بالعکس تغییر حالت دهد و همین ویژگی سبب عملکرد صحیح سیستم های برودتی یا سرمازا می شود.

کمپرسور وظیفه متراکم نمودن ماده مبرد را دارد و به همین دلیل حتما در ورودی کمپرسور بایستی مبرد در حالت گاز باشد. این دستگاه با فشرده نمودن ماده سرمازا در حالت گاز، سبب افزایش فشار و به دنبال آن افزایش دما در مبرد می شود. افزایش دمای ایجاد شده در مبرد باید به محیط منتقل شود تا مبرد از حالت گاز به مایع تبدیل شود که این فرآیند چگالش یا تقطیر نام دارد و این کار به وسیله کندانسور انجام می شود. به همین دلیل کندانسور در زبان فارسی به چگالنده یا تقطیر کننده هم معروف است.

در جدول زیر انواع کمپرسور بر اساس کاربرد دستگاه مشخص شده است. منظور از تهویه مطبوع سیستم های سرمایشی ساختمان های مسکونی، تجاری یا اداری است و همچنین برودت صنعتی، به خنک کاری ماشین آلات در صنعت اشاره می کند.

نوع کمپرسورروتاری (Rotary)
اسکرال (Scroll)پیستونی (Reciprocating)اسکرو (Screw)سانتریفیوژ (Centrifugal)
شماتیککمپرسور روتاری پاناسونیککمپرسور اسکرال کوپلندکمپرسور پیستونی بیتزرکمپرسور اسکرو بیتزرکمپرسور سانتریفیوژ
ظرفیت هر کمپرسور3-30kW5-120kW2-200kW70-1360kW300-1800kW
کاربریتهویه مطبوعتهویه مطبوعتهویه مطبوع و برودت صنعتیتهویه مطبوع و برودت صنعتیتهویه مطبوع و برودت صنعتی

امروزه در اغلب چیلرهای خانگی از کمپرسور اسکرال یا روتاری استفاده می شود چون این کمپروسرها برای ظرفیت های برودتی کم مناسب تر هستند. همچنین به دلیل اینکه در اغلب چیلرهای خانگی تنها از یک عدد کمپرسور استفاده می شود، وجود اینورتر در مدار کنترلی آن سبب کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن آن و در نتیجه افزایش طول عمر آن خواهد شد.

اگر کندانسور فقط با استفاده از جریان هوای محیط و فن این فرآیند انتقال حرارت را انجام دهد، به آن کندانسور هوایی گفته می شود که در چیلر تراکمی هوا خنک از این سیستم استفاده می شود و اغلب مینی چیلرهای خانگی هم از همین سیستم بهره می برند. اما در برخی چیلرها به وسیله جریان آب و به واسطه کندانسور آبی صورت می گیرد که به چنین دستگاهی چیلر تراکمی آب خنک گفته می شود.

پس از انتقال گرمای مبرد به محیط توسط کندانسور و تبدیل آن از حالت گاز به مایع، ماده سرمازا به سمت شیر انبساط حرکت می کند و با عبور از آن به دلیل افت فشار ناگهانی، خنک شده و کاهش دما در آن رخ می دهد و مبرد در حالت دوفازی (ترکیبی از گاز و مایع) به سمت اواپراتور جریان پیدا می کند. لوله های اواپراتور به دلیل ورود ماده مبرد با دمای پایین خنک می شوند و در صورتی که بتوانیم جریان آب با دمای معمولی را از روی آن عبور دهیم، موفق به تولید آب سرد د محدوه دمایی 6 یا 7 درجه سانتی گراد شده ایم. این سیکل کاری یک مینی چیلر خانگی است که لازم است همینجا اشاره کنیم که دقیقا همین مراحل در مدار چیلرها بزرگ مرکزی و صنعتی هم رخ می دهد.

در اغلب پروژه ها به ویژه ساختمان های مسکونی، دو عامل برای انتخاب نوع فن کویل برای سیستم های تهویه مطبوع مهم است. اولین مورد، قیمت دستگاه است و دومین عامل، میزان فضای در دسترس جهت نصب است. فن کویل سقفی توکار از لحاظ قیمت پایین ترین و از لحاظ اشغال فضای داخلی به دلیل نصب در سقف کاذب، کم ترین فضا از محیط داخلی ساختمان را اشغال می کند و به همین دلیل در بازار تهویه به شدت مورد توجه مشتریان و متعاقبا فروشندگان و تولید کنندگان تجهیزات تهویه مطوع است.

به طور کلی باید بدانیم که این چیلرهای خانگی 4 عضو مهم و اصلی دارند که در تمامی سیکل تبرید چیلرهای تراکمی کاربرد دارند:

  • کمپرسور
  • کندانسور
  • اواپراتور
  • شیر انبساط یا اکسپنشن ولو
سیکل برودتی چیلر خانگی
سیکل برودتی چیلر خانگی

نکته مهم در مورد مینی چیلرهای خانگی این است که پمپ و مخزن چیلر در داخل بدنه آن قرار می گیرد و به همین دلیل راه اندازی چیلر خانگی در صورتی که مسیر لوله های آب از قبل تعبیه شده باشد چندان مشکل نیست

گرمایش چیلر خانگی

یکی از سوالات رایج مردم در زمان خرید چیلرهای خانگی این است که آیا این سیستم قادر به تولید گرمایش هم هست؟ جواب این سوال بله است اما واقعیت این است که چنین امری توجیه فنی و اقتصادی ندارد. مهندسان مکانیک در صورتی که چیلر خانگی را به صورت هیت پمپ طراحی و تولید کنند، چیلر توانایی تامین گرمایش هم دارد اما از لحاظ میزان مصرف برق و همچنین استهلاک بالای دستگاه، تقریبا تمامی سازندگان از این موضوع اجتناب می کنند.

در شکل زیر مشاهده می کنید سیستم به صورت هیت پمپ طراحی شده است و دو منبع آب گرم و آب سرد به طور جداگانه در نظر گرفته شده است. می توان آب گرم تولیدی را به صورت مستقیم به فن کویل ها ارسال کرد و یا می توان به طور جداگانه مشابه شکل زیر، یک سیستم گرمایش از کف در نظر گرفت. لازم به ذکر است کمپرسور سیستم باید در فصل سرد سال نیز جهت تولید آبِ گرم روشن باشد و به همین دلیل در زمستان و تابستان مصرف برق بالا خواهد بود.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که گرمای هیت پمپ ها در مقایسه با موتورخانه یا پکیج چندان جالب نیست و بهتر است در شهرهایی که زمستان سختی ندارند مانند مناطق جنوبی ایران، از چنین سیستم گرمایشی استفاده شود. برای مناطق مرکزی و شمال کشور بهتر است سیستم سرمایش و گرمایش به طور جداگانه در نظر گرفته شود و حتما برای انتخاب آن با یک کارشناس یا شرکت متخصص در زمینه تهویه مشورت کنید.

چیلر خانگی به صورت هیت پمپ
چیلر خانگی در قالب هیت پمپ

تنظیم دمای چیلر خانگی

اساساً در تمامی چیلرهایی که برای کاربری های تهویه مطبوع بکار می روند، از جمله در چیلرهای خانگی، دمای ورودی و خروجی آبِ چیلر بر مبنای استاندارد AHRI تعریف می شود؛ چنانکه دمای آب ورودی به چیلر (آب برگشتی از ساختمان) 12ºC و دمای آب خروجی از چیلر (آب ارسالی به ساختمان) 7ºC منظور می شود. بهمین علت در دیتا شیت کاتالوگ کلیۀ تولیدکننده های فن کویل، دمای آب ورودی به فن کویل 7ºC و دمای آب خروجی از فن کویل 12ºC بعنوان مبنای طراحی و اعلام ظرفیت قید شده است.

در حقیقت می بایست توجه داشت که تنظیم دمای داخل ساختمان، با تغییر دمای آب خروجی از چیلر انجام نمی گیرد؛ بلکه با نصب یک ترموستات اتاقی و اتصال آن به فن کویل، دمای اتاق در محدودۀ مورد نظر ساکنین، تثبیت می شود. بگونه ای که وقتی دمای اتاق از دمای تنظیم شده بالاتر می رود، فن کویل روشن شده و تا مادامی که دمای اتاق به دمای تنظیم شده نرسد، روشن می ماند. پس از اینکه دمای اتاق پایین آمد تا جایی که از دمای تنظیم شده نیز عبور کرد، فن کویل خاموش می شود. بنابراین تنظیم دمای اتاق با کنترل کارکرد فن کویل (خاموش و روشن کردن فن کویل) صورت می پذیرد.

در فن کویل هایی که از فن های اینورتردار استفاده شده است، کنترل فن کویل از طریق تغییر سرعت چرخش فن انجام می گیرد.

نقطۀ دمایی تعریف شده برای روشن و خاموش شدن فن کویل قابل تنظیم است. به این معنا که پس از تنظیم دمای مورد نظر برای اتاق (بعنوان مثال 24ºC)، می توانیم ترموستات را بگونه ای تنظیم کنیم که فن کویل تا یک درجه زیر دمای تنظیم شده (23ºC) روشن بماند و پس از خاموش شدن، تا مادامی که دمای اتاق به یک درجه بالاتر از دمای تنظیم شده (25ºC) نرسیده، فن کویل روشن نشود. این یک درجۀ سانتی گراد را در اصطلاح می نامند.

لازم به ذکر است که استفاده از دمای آب پایین تر از 7ºC در فن کویل ها (بدون تغییر دبی آب در گردش) بمعنای افزایش ظرفیت برودتی فن کویل خواهد بود، اما از طرف دیگر تولید چنین دمایی (بدون تغییر دبی آب در گردش) بمنزلۀ بکارگیری چیلری بزرگتر و با مصرف برق بیشتر خواهد بود. بنابراین، به جز پروژه هایی که بواسطۀ وجود آیس بانک در آنها دسترسی به آب سردتر امکانپذیر است، استفاده از آب سرد با دمای کمتر از 7ºC برای مصارف تهویه مطبوعی از جمله در خانه ها، توجیه اقتصادی ندارد.

عیب یابی چیلر تراکمی

تسلط کامل به عیب یابی در چیلرهای تراکمی، منوط به آشنایی کامل با تمامی مکانیزم های مکانیکی و الکترونیکیِ موجود در چیلر است. در این قسمت به تعدادی از آلارم های رایج و پر تکرار در این چیلرها اشاره خواهیم کرد.

– آلارم فلو سوئیچ: گردش آب کافی در اواپراتور اهمیت بسیاری در کارکرد درست و سالم چیلر خواهد داشت. گذشته از آنکه عبور جریان آبِ بیش از حد و یا کمتر از حدِ تعریف شده توسط سازنده، عملاً اجازه نمی دهد تا خروجی مورد انتظار از چیلر را داشته باشیم، عدم عبور جریان آبِ حداقلی، باعث می شود جریان مبرد در اواپراتور گرمای کافی را دریافت نکرده و به این ترتیب کاملاً تبخیر نشود؛ بنابراین در جریان مبرد ورودی به کمپرسور، مقداری مایع وجود خواهد داشت که می تواند به کمپرسور آسیبی جدی وارد کند. بکارگیریِ فلو سوئیچ و یا به تازگی استفاده از سوئیچ اختلاف فشار برای اطمینان از وجود گردش آب کافی در اواپراتور می باشد. اینگونه در صورت فعال شدن آلارم فلوسوئیچ می بایست ابتدا صحت کارکرد پمپ سیرکولاسیون آب بررسی شود. هرچند که این امکان نیز وجود دارد که از ابتدا پمپ انتخاب شده توسط تیم مجری متناسب با شرایط کاری چیلر نبوده باشد که در این صورت می بایست حتماً پمپ مناسب جایگزین گردد.

از فلوسوئیچ برای کنترل گردش آب کافی در کندانسورهای آبی نیز استفاده می شود.

– آلارم آنتی فریز: در صورت کاهش شدید بار برودتی و عدم تطبیق یافتن برودت تولیدیِ چیلر با نیاز موجود (به هر دلیلی)، خطر کاهش شدید دمای آب خروجی از چیلر و در نتیجه خطر یخ زدگی آب وجود خواهد داشت. بنابراین، بسته به دمای آب تنظیم شده در خروجیِ چیلر که در کاربری های مختلف می تواند متفاوت باشد، مکانیزمی مکانیکی بنام آنتی فریز(سوئیچ ضدیخ زدگی) با تنظیم شدن در دمای مشخصی از یخ زدگی آبِ اواپراتور جلوگیری می کند. بعنوان مثال برای شرایط کاری تهویه مطبوع که دمای آب مورد نیاز 7ºC است، آنتی فریز روی دمای 5ºC تنظیم شده و در صورتی که آب خروجیِ چیلر به این دما برسد به کمک آنتی فریز چیلر خاموش می شود.

در چیلرهای زیر صفری، طبیعتاً دمای نقطۀ تنظیمِ آنتی فریز، کاملاً متفاوت است. باید توجه داشت در چنین شرایطی آنتی فریز بسته به دمای آب مورد نیاز و درصد ضدیخ (گلایکول) اضافه شده به آبِ در گردش، تنظیم می گردد.

در صورت مشاهدۀ آلارم آنتی فریز که نشان از ریست مکانیکی آنتی فریز دارد، می بایست دلیل کاهش بیش از حدِ دمای آب در چیلر بررسی شود. خرابی سنسور دمای آب خروجیِ چیلر می تواند شایع ترین دلیلی باشد که آنتی فریز عمل می کند. چراکه اگر این سنسور بدرستی کاهش دمای آب خروجی را اندازه­گیری نکند، عملاً PLC نمی تواند الگوریتم کنترل ظرفیت کمپرسورها را اعمال کرده و ظرفیت برودت تولیدی را کاهش دهد.

– آلارم فشار بالا: در صورتی که فشار گاز مبرد در کندانسور از حد مجازِ تنظیم شده (با توجه به دامنۀ کاری کمپرسور) بالاتر برود، این آلارم فعال می شود. در این صورت می بایست از عملکرد درست کندانسور اطمینان حاصل کرد. چنانکه سالم بودن تمامی فن ها و همچنین تمیز بودن کویل های کندانسور بررسی شوند.

– آلارم فشار پایین: در صورتی که فشار مبرد موجود در اواپراتور از حد مجازِ تنظیم شده (با توجه به دامنۀ کاری کمپرسور) پایین تر برود، این آلارم فعال می شود. در این صورت می بایست تنظیمات شیر انبساط و اساساً صحت عملکرد آن بررسی شود. البته رایج ترین دلیلِ ایجاد چنین آلارمی نشتی مبرد است.

– آلارم سطح روغن: در چیلرهای مجهز به کمپرسور اسکرو، امکان کنترل سطح روغنِ موجود در کمپرسور بصورت خودکار وجود دارد. بنابراین، اگر سطح روغنِ داخل کمپرسور از حد مجاز پایین تر بیاید، آلارم سطح روغن در نمایشگر PLC ظاهر می شود. نشتی روغن بهمراه مبرد و یا عدم برگشت روغن کافی به کمپرسور می توانند دلایل وجود چنین آلارمی باشند.

تنظیم چیلر برای زمستان

چیلرهایی که صرفاً در فصل گرم سال استفاده می شوند و مصرف تهویه مطبوعی دارند، می بایست در پایان فصل گرما، کاملاً تخلیه شوند. به این معنا که از طریق پیچ تخلیۀ موجود در زیر پوستۀ اواپراتور، آب موجود کاملاً خارج شده تا به این ترتیب از یخ زدگی آبِ درون اواپراتور در فصل زمستان جلوگیری شود. بایستی توجه داشت که معمولاً اواپراتورهای بزرگ (با طول بالای دو متر) دارای دو پیچ تخلیه هستند تا اینچنین در صورت تراز نبودن محل نصب دستگاه، بخوبی بتوان آب موجود در پوستۀ اواپراتور را از هر دو طرف تخلیه نمود.    

گاهی دیده می شود برای آنکه مصرف کننده مجبور نباشد آب اواپراتور را در پایان فصل گرما تخلیه کند و مجدداً برای سال بعد در شروع فصل گرما دوباره آب را در سیستم شارژ کند، به آب ضدیخ (گلایکول) اضافه می کند. توصیه می شود حتی الامکان چنین اقدامی صورت نگیرد؛ چراکه همواره گلایکول خواص آب را به لحاظ انتقال حرارت تضعیف می کند. در نتیجه راندمان مبدل حرارتی پایین آمده و گویی سایز اواپراتور کوچک شده است. بنابراین، اگر مصرف کننده اصرار به اضافه کردن گلایکول داشته باشد، بایستی در مرحلۀ خرید دستگاه این موضوع را به اطلاع سازنده برساند تا اینگونه سازنده از ابتدا هنگام ساخت اواپراتور، وجود گلایکول در آب را در سایزینگ مبدل لحاظ کند.

در چیلرهای آب خنک علاوه بر اواپراتور می بایست آب کندانسور نیز تخلیه شود. با توجه به آنکه در کندانسور آب داخل لوله ها جریان دارد، پیچ تخلیه در زیر واترباکسِ مبدل تعبیه می شود.

اما چیلرهایی که دائم کار یا اصطلاحاً صنعتی هستند در تمام طول سال از جمله در فصل زمستان مورد استفاده قرار می گیرند. این موضوعی است که خریدار چیلر، می بایست حتماً به سازنده اعلام کند. چراکه طراحی و تولید چیلرهای صنعتی (خصوصاً در اقلیم هایی با زمستان خیلی سرد) ملاحظات خاصی دارد که البته پیش از این به تفصیل در مقالۀ چیلرهای صنعتی به آنها پرداخته شده است.

معایب چیلر خانگی چیست؟

مینی چیلرهای خانگی تنها یک مزیت دارند و آن هم این است که واحد مسکونی شما را از لحاظ سیستم سرمایشی و یا گرمایشی مستقل می کند. در صورتی که اگر برای کل یک مجتمع مسکونی یا آپارتمان از یک دستگاه چیلر مرکزی استفاده شود، در صورت خرابی و نیاز به تعمیرات، تهویه تمامی واحدها دچار اختلال می شود.

البته اگر کیفیت چیلر مرکزی خوب باشد و توسط سازندگان معتبر و مطابق با استاندردهای روز طراحی و ساخته شده باشد و همچنین سرویس دستگاه به موقع و توسط متخصصین انجام شود، احتمال خرابی در چیلر مرکزی به طور چشمگیری کم می شود. به طور کلی تامین مینی چیلر برای تمامی واحدهای یک مجتمع مسکونی در مقایسه با یک سیستم چیلر مرکزی قیمت تمام شده و مصرف برق دو برابری دارد. برای درک بهتر موضوع مقاله تفاوت چیلر و مینی چیلر را به طور دقیق مطالعه کنید.

سیستم چیلر خانگی
معایبمزایا
قیمت بالای دستگاه به نسبت چیلر مرکزی و داکت اسپلیتمستقل بودن سیستم تهویه برای هر واحد
مصرف برق بالا در مقایسه با چیلر مرکزی و داکت اسپلیتسرویس و تعمیرات ساده تر به دلیل مشترک نبودن سیستم
اشغال فضای تراس و بالکن
هزینه سرویس و تعمیرات بالا به نسبت چیلر

مصرف برق چیلر خانگی چقدر است؟

یکی از دغدغه های مهم مردم در زمان خرید چیلر خانگی، میزان مصرف برق آن است. در سال های گذشته به دلیل افزایش ناگهانی حامل های انرژی از جمله انرژی الکتریکی، یکی از معیارهای مهم برای خرید تجهیزات تهویه، مقدار مصرف برق دستگاه است. مینی چیلرهای خانگی در مقایسه با چیلر مرکزی، اسپلیت و داکت اسپلیت مصرف برق بیشتری دارند. پیش تر لینک مقاله مقایسه چیلر و مینی چیلر را برای شما قرار دادیم و دراینجا به منظور مقایسه بهتر و شناخت بیشتر سیستم ها، توصیه می کنیم که مقاله مقایسه چیلر با داکت اسپلیت را هم مطالعه کنید.

در شکل زیر هزینه خرید دستگاه مینی چیلر خانگی با چیلر مرکزی و داکت اسپلیت به همراه هزینه های مصرف برق آورده شده است. البته باید مشخصات ساختمان و شرایط اقلیمی آن مورد توجه باشد چون بر روی مقدار ظرفیت برودتی سیستم ها اثرگذار است. در مقایسه زیر، کل ساختمان 5 طبقه و هر طبقه دو واحد 170 متر مربعی دارد که در شهر قزوین با آب و هوای معتدل قرار دارد.

Comparison of power consumption of chiller and duct split in the whole building 2
چیلر خانگی چیست؟ 13
Comparison power consumption of chiller and duct split in the whole building 2
چیلر خانگی چیست؟ 14

تعمیرات و سرویس چیلر خانگی چقدر هزینه دارد؟

هزینه سرویس و نگهداری چیلرهای خانگی به دلیل اینکه از نوع هوا خنک هستند چندان بالا نیست. چک نمودن سطح روغن کمپرسور، بررسی وضعیت فیلتر درایر و و تخلیه آب موجود در تله اقدام کنند.

راه اندازی مینی چیلرهای خانگی بسیار ساده است. در صورتی از قبل مسیر لوله کشی بین چیلر خانگی و فن کویل ها تعبیه شده باشد، یک تکنسین ساده به راحتی با اتصال لوله های به دستگاه قادر به راه اندازی آن است.

در چیلرهای خانگی معمولا از شیر انبساط مکانیکی یا ترموستاتیک استفاده می شود و برخی از سازنده ها برای کاهش قیمت بیشتر سیستم چیلر خانگی، در آن ها بجای اکسپنشن ولو از لوله مویی استفاده می کنند که کیفیت عملکرد دستگاه کاهش پیدا می کند.

چیلر جذبی خانگی

چیلر جذبی معمولا برای پروژه های با ظرفیت برودتی بالا مورد استفاده قرار می گیرند و ساخت چیلر جذبی خانگی توجیه فنی و اقتصادی ندارد. امروزه چیلرهای تراکمی هوایی برای ظرفیت های برودتی تا 500 تن تبرید به خوبی پاسخگوی نیازهای برودتی و تهویه مطبوع است. برخی از مشتریان به دلیل اینکه سیستم جذبی شعله مستقیم توانایی کارکرد با مصرف گاز را دارد، تصور می کنند برای منزل هم می توان از چیلر جذبی خانگی استفاده کرد تا مصرف برق و هزینه های آن کاهش یابد. اما چنین امری به هیچ عنوان توجیه فنی و مالی ندارد.

چیلر گازی خانگی

یکی دیگر از سیستم های برودتی که با مصرف گاز طبیعی فعال می شود و انرژی مورد نیاز کمپرسور را تامین می کند، سیستم ghp است.این دستگاه که یک تجهیز سرمایشی گرمایشی است به طور محدود وارد کشورمان شد. شرکت هایی مانند LG و Panasonic برندهای معروف ghp در ایران بودند. در سیکل برودتی این دستگاه بجای استفاده از کمپرسور یک موتور احتراق داخلی گازسوز(مشابه موتور گاز سوز خودروهای سواری) استفاده شده است. به دلیل ارزان بودن قیمت گاز در ایران در مقطعی مورد استقبال مشتریان قرار گرفت.

همچنین در بعضی از مناطق دور افتاده که دسترسی به منابع الکتریکی و برق محدود بود و جوابگوی سیستم های برودتی برق نبودند، سیستم مناسبی به حساب می آمد. مهم ترین مشکل سیستم GHP قیمت بالای آن بود که چندان توجیه اقتصادی نداشت. تقریبا قیمت آن 2 الی 3 برابر یک مینی چیلر با همان ظرفیت برودتی بود.

چیلر گازی خانگی
چیلر گازی خانگی یا سیستم ghp

ساخت و فروش انواع چیلر خانگی

شرکت مهندسی تهویه نگار با تکبه بر دانش و تجربه کارشناسان خود سعی دارد متناسب با نیاز مشتریان و شرایط مالی آنان، مناسب ترین چیلر خانگی و چیلر آپارتمانی را طراحی و تولید کند. تمامی محصولات شرکت ما دارای دو سال گارانتی معتبر شرکتی و 10 سال تامین قطعات یدکی است. برای اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با کارشناس فروش ما تماس بگیرید

عمادی (کارشناس فروش) 09102072884

به این مقاله امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *