فن کویل کانالی
فن کویل کانالی یا به عبارت کامل تر، فن کویل سقفی کانالی پرفشار (Ducted High Pressure Fan coil unit) در واقع نوعی از دستگاه فن کویل سقفی است که در سقف کاذب ساختمان نصب می شود. فن کویل کانالی به دلیل قابلیت در افزایش فشار در جریان هوای ارسالی، به فن کویل سقفی کانالی پرفشار معروف شده است و تنها فن کویلی است که توانایی استفاده از هوای تازه در آن تعبیه شده است.
همان طور که از نام فن کویل پیداست، این دستگاه شامل فن دمنده و مبدل حرارتی (کویل) است که با فیلتر و یک مدار کنترلی ساده ترکیب می شود. فن کویل عضوی از یک سیستم تهویه مطبوع یا HVAC به شمار می رود که امروزه در بسیاری از ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری، مورد استفاده قرار می گیرد.
در فصل گرما، آب سرد خروجی از چیلر یا مینی چیلر و در فصل سرما، آب گرم خروجی از دیگ یا پکیج، درون لوله های کویل به گردش در می آید. از طرف دیگر هوای اتاق یا هوای تازه توسط مجموعۀ الکتروفن، به داخل یونیت فن کویل کشیده شده و پس از فیلتر شدن با عبور از روی کویل، تغییر دما پیدا می کند. در نهایت جریان هوای مطبوع شده (Conditioned) از طریق کانال یا بصورت مستقیم، درون فضای مورد نظر دمیده می شود.
فن کویل ها را بر مبنای ساختار طراحی می توان دسته بندی نمود. مدل های مختلفی که با توجه به پارامترهای زیر طراحی شده اند:
- محدودیت های معماری ساختمان
- الزامات ناشی از کاربری ساختمان
- سلیقه خریدار
بر این اساس، یکی از پرکاربردترین فن کویل ها، نوع سقفی کانالی پرفشار است. نوعی از فن کویل های توکار که مسیر ورود و خروج جریان هوا در آن ها کانالی بوده و به واسطه توانایی ایجاد فشار زیاد در جریان هوا، به نام فن کویل های کانالی پرفشار نیز شناخته می شوند. تأمین ظرفیت های هوادهی سنگین و امکان استفاده از هوای تازه، از دیگر ویژگی های متمایز این نوع فن کویل ها می باشند.
تولید هوای تازه با فن کویل کانالی
یک سیستم HVAC مناسب، علاوه بر ایجاد دمای مورد نیاز (سرمایش و گرمایش)، می بایست به اندازۀ کافی در هر فضایی با تأمین هوای تازه، شرایط آسایش برای ساکنین آن فضا را مهیا کند. میزان هوای تازۀ مورد نیاز، بسته به کاربری هر فضا و با توجه به تعداد نفرات، متراژ و یا تعداد دفعات تعویض هوا مشخص می شود. وجود هوای تازه ضمن آنکه اکسیژن کافی جهت تنفس بهتر و احساس شادابی برای افراد حاضر را فراهم می کند، می تواند باعث ایجاد فشار مثبت در هوای اتاق شده و اینچنین از ورود آلودگی های محیطی به داخل اتاق جلوگیری شود که این موضوع بویژه برای برخی از کاربری ها از جمله مکان های بهداشتی دارای اهمیت زیادی است.
پیشنهاد مطالعه:
همانطور که در توضیحات قسمت قبل نیز گفته شد، در طراحی فن کویل های کانالی پرفشار، قابلیت استفاده از هوای تازه پیش بینی شده است. این در حالی است که سایر فن کویل ها مانند فن کویل کاستی عملاً چنین قابلیتی را ندارند.
در پروژه هایی که به هر دلیل از فن کویل کانالی استفاده نمی شود، جهت تأمین هوای تازه از سیستمی به اسم سیستم آبی-هوایی یا اصطلاحاً سیستم القایی استفاده می شود. بنحوی که فن کویل ها صرفاً برای تثبیت دمای فضای مورد نظر بکار می روند و از هواسازهای Full fresh برای تأمین هوای تازه استفاده می گردد. بهمین دلیل دمای هوای خروجی از هواسازها در چنین سیستمی، تقریباً برابر دمای طرح داخل لحاظ می شود.
کاربردهای فن کویل های کانالی پرفشار
سه شاخص و ویژگی اصلی فن کویل های کانالی پر فشار در مقایسه با سایر فن کویل ها عبارتند از:
1- تأمین ظرفیت هوادهی بالا
2- تأمین فشار استاتیکبالا
3- تأمین هوای تازه
این ویژگی ها باعث می شوند که فن کویل های کانالی پر فشار برای فضاهای یکپارچه ای که متراژ خیلی زیادی نداشته و به فیلتراسیون چندانی برای هوا نیاز ندارند، انتخاب مناسبی باشند. هایپرمارکت های کوچک، لابی ساختمان های مسکونی و تقریباً هر فضای دیگری که امکان نصب هواسازهای معمول را نداشته و از طرفی نیاز مبرم به تأمین هوای تازه دارند، می توانند از فن کویل های سقفی کانالی استفاده کنند. خصوصاً آنکه در چنین فضاهایی به دلیل کانال کشی و متراژ نسبتاً زیاد فضا به فشار استاتیکی بالایی نیاز خواهد بود.
هواسازهای سقفی نیز می توانند جایگزینی برای هواسازهای معمول باشند. اما، همواره فن کویل های کانالی پرفشار به لحاظ هزینۀ خرید، انتخاب مناسب تری هستند. مگر در مواقعی که هوادهی و فشار استاتیکی مورد نیاز، خارج از محدودۀ کاری فن کویل های کانالی باشد.
مشخصات فنی و دیتا شیت فن کویل های کانالی پرفشار
با توجه به اطلاعات موجود در دیتا شیت فن کویل های کانالی پرفشار که در کاتالوگ کمپانی سازنده ارائه می شود، می توان برای پروژۀ مورد نظر و متناسب با بار حرارتی هر فضا، فن کویل مناسب را انتخاب نمود. در اینجا می توانید به عنوان نمونه دیتا شیت فن کویل های کانالی پرفشار ساخت شرکت مدیا (Midea) را مشاهده نمائید.
بایستی توجه داشت که تغییر پارامترهایی مانند دبی آب در گردش و دمای آب ورودی، باعث تغییر ظرفیت سرمایشی و گرمایشی فن کویل ها خواهند شد.
فن کویل های کانالی چهار لوله ای
فن کویل ها دو لوله ای یا چهار لوله ای طراحی و تولید می شوند. در شرایط معمول، فن کویل تنها دارای یک مبدل حرارتی است که به صورت مشترک به عنوان کویل سرمایشی و گرمایشی به کار می رود. جداولی که در قسمت قبل ارائه شدند، مختصِ فن کویل های دو لوله ای بودند. به این معنا که دارای یک لوله ورودی و یک لوله خروجی آب می باشند و مسیر آب ورودی به آن ها (آب سرد چیلر یا آب گرم دیگ) و همچنین آب خروجی از آن ها (در برگشت به چیلر یا دیگ) از طریق شیر سه راهه تغییر می کند.
اما گاهی بنا به شرایط و در برخی از کاربری ها، این نیاز وجود دارد که در فضایی از ساختمان، سرمایش و در فضایی دیگر، گرمایش ایجاد شود. در چنین شرایطی از فن کویل های چهار لوله ای استفاده می شود که دارای دو لوله ورودی و دو لوله خروجی بوده و از دو کویل جداگانه (به صورت مستقل، یکی جهت سرمایش و دیگری به منظور گرمایش) بهره می برند.
طراحی، ساخت و فروش انواع فن کویل کانالی
شرکت مهندسی تهویه نگار با سال ها تجربه در طراحی و تولید انواع فن کویل سقفی به ویژه فن کویل های کانالی پرفشار در پروژه های مختلف مسکونی و تجاری، آماده همکاری و ساخت محصولات مورد نیاز مشتریان بر اساس قیمت مناسب و شرایط فنی پروژه است. برای اطلاع از قیمت روز دستگاه ها لطفا با کارشناس فروش ما در تماس باشید.
کارشناس فروش 09004494274
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)